Композитни фасади со 10-годишна гаранција!

Самовентилациските фасади со ромбоиден облик имаат заштитен слој од ASA материјалот кој е 10-12 пати поотпорен на надворешните влијанија од стандардните композитни материјали.

Иста боја и по 10 години

Savadeck профилите не го менуваат интензитетот на бојата при влијание на UV зрачењето, благодарение на заштитниот слој кој се користи во автомобилската индустрија.

Механичка отпорност до еден тон на квадратен сантиметар.

Savadeck фасадните профили можат да издржат дејство на насочена сила до еден тон на квадратен сантиметар, што е 5 пати поголема отпорност отколку кај стандардните WPC профили.

Без видливи завртки и останати елементи за поврзување

Savadeck фасадните профили имаат скриен систем за поврзување што му овозможува на објектот модерен изглед и минималистички дизајн.