Импрегниран decking Бел Бор

18.00€

Цената е без ДДВ.

Savadeck импрегниран декинг – традиционален метод за заштита на дрвото.

Должина4000mm
Ширина144mm
Дебелина25mm

ОПИС

Импрегнираниот decking се произведува од Бел Бор и е наменет за надворешна употреба. Со години се користи во градежништвото за градба на планински куќички, кровни покривки (шиндра), фасади и подни облоги. Хемискиот третман, односно длабоката импрегнација на дрвото се врши механички. Хемиски раствор се вбризгува во коморите под притисок од 20 бари, а овој процес се нарекува оксидација на бакар. Овој начин на заштита значително го продолжува векот на употреба и дава дополнителна отпорност на сите надворешни влијанија како што се дожд, снег и UV зрачење.

После импрегнацијата, Белиот Бор добива бакарно-зелена боја, која може да биде тонирана со лазурните премази по избор од картата со тонови, а дополнителната заштита на бојата се добива со нанесување на Aqua Stop.

Savadeck импрегнираниот decking има широка примена кај сите видови на објекти, како што се сплавови, приватни тераси, градини на угостителски објекти.

COMING SOON

COMING SOON