Декинг од егзотично дрво Merbau

35.00€

Цената е без ДДВ.

Merbau е вид на егзотично дрво што расте во тропските шуми на Индонезија. Едно е од најквалитетните егзотични видови во светот, со одлични естетски и механички својства. Merbau е многу отпорен на екстремни временски промени. Дополнителна придобивка од Merbau декингот е топлата и богата палета на бои, која се движи од светло до темно кафеава. Една од особеностите на ова дрво се малите жолти минерални наслаги кои се појавуваат на површината, заради кои дрвото изгледа како да е позлатено.

Со редовно одржување, Keruing може да трае 30-50 години во надворешни услови.

ОПИС

SavaDECK® egzotik line декинг подни облоги – MERBAU

Специфична тежина                       1.100,00 kg/m3

Ширина на патосницата                 140 mm

Дебелина на патосницата              21 mm

Вид на егзоти                                     Merbau

COMING SOON

COMING SOON